خواص دمنوش های زمستانی
دمنوشها و جوشاندههای گیاهی، نوشیدنیهایی هستند که اغلب افراد، نوشیدن آنها را زمانهایی مناسب حالشان میدانند که بیماری خاصی دارند و از دردی رنج میبرند یا استرس و اضطراب و تنش روحی، آرام و قرارشان را گرفته است. از این گذشته، اغلب دمنوشها را میتوان مانند چای به صورت روزانه صرف کرد.
باید بدانید دمنوش با جوشانده فرق میکند. به عبارتی، دم کردن و جوشاندن گیاهان، دو روش مختلف است که هر روش تاثیر جداگانهای بر بدن میگذارد.
برای تهیه دمنوش، ادویه، میوه، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را میتوان خشک و پودر، در نهایت دم کرد. در این روش، گیاه را میکوبند و در آب جوشیده برای 15 تا 20 دقیقه در ظرف در بسته روی بخار ملایم قرار میدهند و بعد صاف میکنند.
نوشیدنی حاصل از برگ چای، گل گاوزبان، گل ختمی، بهلیمو، سنبلالطیب یا چای میوهای، نوعی دمنوش است. بسیاری از متخصصان و درمانگران طب سنتی ایران، نوشیدن روزانه دمنوش یا چای را بهترین و سادهترین راه تسکین دردهای عمومی بدن و پیشگیری از بیماریها میدانند.
تفاوت جوشانده و دمنوش
اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند، جوشاندهای به دست میآید که خاصیت و اثر آن قویتر از دمنوش است و در مقایسه با عرقیات گیاهی، خواص تقویتی و همچنین عطر خارج شده از گیاه بیشتر است.
توصیه میشود، برای مصارف روزانه به میزان متعادل از دمنوش استفاده و مصرف جوشانده بخصوص جوشانده گیاهان ناشناخته بدون نظر و تجویز متخصصان این حرفه اجتناب شود.
بابونه:
- آرامش بخش قوی
- درمان سردرد و بی خوابی
- محافظت از کبد - تنظیم گلوکز، انسولین و چربی خون
زنجبیل:
- سرشار از آنتی اکسیدان
- ضد التهاب و تقویت سیستم ایمنی
- درمان موثر برای حالت تهوع- مقابله با سوهاضمه
- کنترل کننده قند و چربی خون
میوه گل رز
- سرشار از ویتامین C
- کاهش التهای و درد آرتروز و رماتیسم
- کمک به کاهش وزن
گل ختمی
- ضد افسردگی و خستگی
- خواص ضد ویروسی
- کمک به کاهش فشار خون
- کاهش چربی خون
نعناع:
- ضد سرطان و ضد ویروس
- خواص آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال
- درمان سوهاضمه، حالت تهوع، معده درد - بهبود اسپاسم روده
آویشن
- درمان گلودرد، سرفه و سرماخوردگی
- جلوگیری از آلزایمر
- ضد عفونی کننده بدن
- درمان معده درد
اسطوخودوس
- آرامش بخش و ضد اضطراب
- ضد عفونی کننده
- تسکین دردهای میگرنی
- درمان مشکلات تنفسی